Noha az érdemi szereplés esélyét, különösképp a futamgyőzelemét a McLaren egyelőre képtelen megadni Fernando Alonsónak, a spanyol versenyző egyik régi álmát most valóra válthatta a wokingi csapat jóvoltából. A kétszeres vb-első kipróbálhatta példaképe, a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Senna 1988-as versenyautóját, az MP4/4-et.

 

Az eseményre egy reklámfilm-forgatás keretein belül került sor Barcelonában, ahol ezen a hétvégén futják az évad első európai futamát, a Spanyol Nagydíjat. A filmecske annak apropóján készült, hogy május 7-én, azaz most csütörtökön ünnepli a TAG Heuer óragyárral fennálló partnerkapcsolatának 30. évfordulóját: egy rövid ízelítőt már most közreadtak a videóból, amelyben látható, ahogyan Alonso repeszt minden idők egyik legütősebb Forma-1-es versenyautójával, amellyel 1988-ban Senna és csapattársa, Alain Prost 16 futamtól 15-öt nyert meg.
„Emlékek…”- írta sejtelmesen Alonso a Twitterre, ahová posztolt két sokat mondó fotót is, hashtag formájában pedig megjegyezte azt, hogy „emlékezz, miért kezdted”. A spanyol – aki sohasem titkolta, hogy Senna szereplése terelte a versenyzés irányába – egy sajtóeseményen is részt vesz majd csütörtökön, a katalán versenypályán, ahol a McLaren vele, Buttonnal, valamint a pletykák szerint a hologram formájában megidézett Sennával ünnepli majd a TAG Heuer évfordulót.
 

A brit csapat megerősítette azt is, hogy a hétvégi versenyen már módosított autófestést használnak majd az MP4-30-asokon. Persze a McLaren-Honda megszállottak csalódottak lesznek, a gárda ugyanis nem a legendás Marlboro-köntöst idézi meg, inkább grafitszürkére cserélik a krómot. „Azért dolgoztuk át az autónk festését, hogy javítsunk a látványon. Optimalizáltuk, hogy ne csak ragyogó napfénynél, hanem lámpafény mellett, az esti futamokon is jól mutasson” – közölte az együttes szóvivője.