Valtteri Bottas megállapodott a Ferrarival és 2016-tól az olasz csapat kötelékében, Kimi Räikkönen helyén folytatja Forma-1-es pályafutását. Ezt állítja a Corriere dello Sport című olasz lap, amely szerint a szerződés hivatalos bejelentésére a hónap végéig biztosan nem történik meg.

 

Arról, hogy a Ferrari kacérkodik a tehetséges finn szerződtetésével, már hónapok óta lehetett hallani különféle pletykákat. Például azt, hogy Maurizio Arrivabene néhány hete megpróbálta kivásárolni a grove-i egylettől az északi reménységet, de hiába ígért 4 millió eurót, Sir Frank Williams sokkal többet akart, így nem jutottak dűlőre egymással.

Az érintettek közül a cáfolatokkal mindig Williams volt a leghevesebb, ám a Ferrari-ügyekben általában jól értesült Corriere dello Sport szerint az átigazolás mégis megtörténik. Az olasz újság szerint a megállapodást Bottas dörzsölt menedzsere, Didier Coton hozta tető alá, akinek állítólag sikerült elérnie, hogy a Ferrari nagyobb nyissa a bukszáját: ha minden igaz, a maranellói egylet 12 millió eurót fizet azért, hogy Williamsék elengedjék a 25 esztendős, 2011-ben GP3-as bajnoki címet nyerő pilótát.

Noha Arrivabene a nyilvánosság előtt rendre kiállt a 2007-es világbajnok Räikkönen mellett, a lap szerint a szakvezető és társai eldöntötték, hogy nem kívánnak élni a pilóta kontraktusában foglalt, július 31-én lejáró, 2016-ra szóló opciós joggal. Amennyiben a Corriere dello Sport információi valósak, a Bottas-Ferrari megállapodást nagy valószínűség szerint csak augusztusban jelentik majd be. Ha ez megtörténik, az biztosan beindítja a pilótapiacot, mivel több csapat is arra vár, hogy milyen irányba lép tovább a Ferrari és a Williams.

Bottas egyébként néhány napja arról számolt be egy interjúban, hogy egyelőre nincs a fejlemény a jövőjével kapcsolatban. A pilóta méltatta a Williamst, amelyet győzelemre alkalmas különítménynek minősített, ugyanakkor tett egy olyan kijelentést is, amely csengése a Corriere dello Sport állításának fényében mindenképpen érdekesnek mondható.
 
„Úgy gondolom, hogy egész életemben hálás leszek a Williamsnek. Tőlük kaptam meg az első Forma-1-es lehetőség, azt, hogy előbb tesztpilóta, majd versenyző lehettem. Természetesen ezért örökké hálás leszek nekik” – nyilatkozta a bajnoki ponttáblázat 4. helyén állomásozó pilóta, aki nyerni még nem tudott, viszont hét alkalommal már felállhatott a dobogóra.