Lewis Hamilton nem enged: noha a Belga Nagydíjat megelőző napokban jókora felháborodás övezte a nyári szünetben folytatott tivornyázásáról csepegtetett apróbb adalékokat, a futam megnyerése után a kétszeres világbajnok még jobban odapörkölt bírálóinak azzal, hogy egy komplett kisfilmet adott közre a szabadsága alatt folytatott fényűző kalandozásáról.

 

Arról, hogy Hamilton mennyire nagy kanállal habzsolta az életet a szünetben, az F+1 Blog is beszámolt a pilóta által a közösségi portálokon publikált szösszenetek alapján. Spa-Francorchamps-ban, a versenyt megelőző napokban komoly téma volt a Mercedes vb-listavezető ászának kirívó nyári magatartása, amely jócskán megosztotta a közvéleményt: a vagánykodás a többség szemében rosszallást váltott ki, de rajongói, valamint életvitelének leghangosabb támogatója, Bernie Ecclestone természetesen messzemenőkig kiálltak a brit mellett.

Egy közjáték, a coloradói gépuskás lőgyarkolatról készült felvétel már a Mercedes-menedzsment kötelékét erősítő Niki Laudánál is kiverte a biztosítékot, a videót az osztrák kérésére Hamiltonék el is tüntették a világhálóról, ám az idei pole-trófea és szezonbeli hatodik győzelmének megszerzése után a szigetországi ász tovább borzolja a kedélyeket. A napokban közreadott egy tömény, 6 perces videót, amelyben a lőgyakorlat mellőzésével szinte mindent megmutat a nagy nyári kalandozásból: többek között azt, hogyan mulatott Barbadoson, illetve mit művel Coloradóban és New Yorkban a háromhetes vakáció alatt.
„Lewis egyszerűen legyőzhetetlen, ezt tudomásul kell venni!” – sommázta a versenyző hibátlan belgiumi teljesítményét Lauda, akihez hasonlóan a csapatvezetés többi tagja is elnéző a pilótával. Toto Wolff a versenyhétvége folyamán több ízben is utalt arra a háttérbeszélgetések során, hogy – Lauda videóletiltós húzása ide vagy oda - az alakulat vezérkara a továbbiakban sem kíván érdemben beleavatkozni abba, hogy mivel tölti az idejét Hamilton a versenyek közötti időszakban.

A pályafutása 39. győzelmével dobogós helyezések tekintetében az örökranglista 4. helyén Ayrton Sennához csatlakozó pilóta egyébként egy vállrándítással elintézte, amikor arról az újságírók arról faggatták, hogy az „új életstílus” nem válhat-e kárára a folytatásban.  „Eddig is ezt csináltam, csak most többet láttok belőle, ennyi. Az utóbbi években elég jól működött ez a dolog” – fogalmazott a brit, aki 227 ponttal áll az egyéni tabella élén, 27 egységnyire növelve előnyét az üldöző csapattárssal, Nico Rosberggel szemben.